Lucide dromen en BLE's: 2006-06-04

Op deze site zijn mijn persoonlijke ervaringen beschreven met lucide dromen en uittredingservaringen. Er is ook een Engelse versie in bewerking die "Uittredingen" heet. Dat deze Nederlandstalige versie een Engelse naam heeft en de Engelse een Nederlandse naam komt omdat ik nog maar een "verse" blogger ben! En het is wel grappig want we hebben het min of meer over de omgekeerde wereld!

Sunday, June 04, 2006

Door de muur

Vannacht heb ik sinds een eeuwigheid weer eens een uittredingservaring gehad. Het ging zonder het gebruikelijke gezoem vooraf. Ik was in mijn ouderlijk huis aan de Stadhouderslaan. Maar het was niet in deze tijd, het huis was namelijk helemaal leeg en ik weet dat er sinds jaren andere mensen wonen. Maar het leek of het in de periode was nadat mijn moeder was overleden en mijn broer verhuisd. De muren waren kaal en met half afgescheurd behang. En er lag ook niks op de vloer. Ik zweefde daar rond net boven de grond. En ik dacht aan iets wat ik in een boek van Robert Monroe had gelezen. Proberen je hand door de muur te steken en kijk wat er gebeurt. Ik duwde tegen de muur en zag mijn eigen vingers als een soort doorzichtige zwarte dunne stokjes. De muur gaf mee en ik duwde door met beide handen. Toen wilde ik mijn hoofd erdoor duwen, maar in eerste instantie aarzelde ik, omdat ik bang was dat ik vast zou komen te zitten! Dat is de ratio die me parten speelt. En die moet je in deze situaties eigenlijk gewoon aan de kant zetten. Gewoon doen wat je gevoel je ingeeft. Je mogelijkheden zijn onbeperkt. Ik duwde dus door en kwam in een gebied wat nog het meeste leek op een ruimte waarbij je achter een soort bobbeltjesplastic zit. Je kunt er wel doorheen kijken maar je ziet wazig. Ik zag een soort licht daarachter.



Dus ik probeerde door het plastic heen te komen door het kapot te scheuren. Dat viel nog niet mee! Toen ik een gat gevonden had, leek het of het plastic zich om mij heen sloot als een slaapzak waarvan ik de bovenkant open had. Ik zag dat ik ergens in een soort woonwijk zat bij het water. (niet het plaatje hieronder, dat is slechts illustratie)



Het was geen bekend gebied en het leek of het licht regende. Dus ik was geneigd om nog even in de "slaapzak" te blijven. Ik zag vlakbij een man staan, die stond te urineren bij een boom. Toen tuimelde ik achterover, half in het water (dat niet voelde als water). De man schrok en rende weg. Ik bleef daar zitten. Er kwam een vrouw uit een van de huizen. Ze kwam mijn kant op. Ze zag me eerst niet en ging op hetzelfde plekje waar de man had gestaan met iets staan rommelen. Toen voelde ze dat ik er was en naar haar keek. En ze zei geschrokken: "griezelig mens!" Toen ging ze ook gauw weg. Ik was in eerste instantie beledigd. Maar toen ik aan die zwarte stokjes van vingers dacht, bedacht ik me dat ik er misschien wel heel raar uitzag!



Ik ging helemaal uit de "slaapzak" en wilde haar achterna om te laten zien dat ik helemaal niet eng was. Ik dacht dat wat ze daar aan het doen was, misschien het daglicht niet kon verdragen. Maar toen ik weer zweefde ging het in een stroomversnelling en ik kwam in een soort warenhuis terecht, waar ik maar kriskras een beetje rondvloog. Vlak over de hoofden van mensen die op de roltrap stonden! Sommige mensen leken me te zien en bukten geschrokken. Anderen leken me helemaal niet op te merken. Kort daarna was ik weer terug.