Lucide dromen en BLE's: 2007-11-25

Op deze site zijn mijn persoonlijke ervaringen beschreven met lucide dromen en uittredingservaringen. Er is ook een Engelse versie in bewerking die "Uittredingen" heet. Dat deze Nederlandstalige versie een Engelse naam heeft en de Engelse een Nederlandse naam komt omdat ik nog maar een "verse" blogger ben! En het is wel grappig want we hebben het min of meer over de omgekeerde wereld!

Monday, November 26, 2007

Uittreding die in een lucide droom overgaat


Vanmorgen vroeg, nadat ik weer bijna ingedommeld was na een nachtelijk toiletbezoek voelde ik het bekende rondzoemen in mijn hoofd weer en ik wist: er zit een uittreding aan te komen. Toen ik “los schoot” deed ik meteen mijn ogen open omdat ik het nou ook weleens mee wilde maken: mezelf zien liggen. Dat lukt me nagenoeg nooit, alleen de eerste keer en toen wist ik later pas dat het een uittreding was. Wat me verbaasde was dat de slaapkamer er heel anders uit zag. En toen ik naar mezelf keek, leek het of Linda daar lag, net als de eerste keer. Wat leek ik veel op haar! Of beter misschien nog, wat lijkt ze veel op mij! Daarna moeiteloos door het raam en naar buiten. Ik was niet in een bekende omgeving, maar in een zonnige laan met mooie huizen en ik kwam een collega tegen die me joviaal begroette en het kennelijk erg gezellig vond dat ik daar rondhing. Ik zweefde niet zoals gebruikelijk tijdens een uittreding, maar moest moeite doen om in de lucht te blijven, ik moest met mijn benen van die zwembewegingen maken die ik normaal moet doen als ik een vliegdroom heb. Ik vroeg: “he wat zullen we gaan doen?” En ik kreeg als antwoord: “o, iets gezelligs, een ijsje eten ofzo. “

Daarna verloor ik de collega uit het oog en ik kwam ergens in een ruimte waar kinderen met een musical bezig waren. Ik zat op de grond samen met weer een andere collega en iemand die ik van vroeger van de volleybal ken. De kinderen zongen geen liedjes op de manier van “kinderen voor kinderen” maar het was meer rappen wat ze deden, met rauwe agressieve teksten die helemaal niet bij hun leeftijd leken te passen. Ze hadden appelgroene pakjes aan, een soort gifkleur die de teksten leken te benadrukken. Mijn collega was een beetje geschokt. Ik ook, maar tegelijkertijd luisterde ik geboeid. Ik was daarbij ook bezig allerlei materialen te bevoelen omdat ik wist dat ik in een uittreding zat. Alles voelde heel levensecht aan, het dekentje waar ik op zat, de kussens en het zicht was ook volkomen helder. Het was een lichte wereld waarin ik zat.

Daarna ging de uittreding over in een lucide droom. Ik merkte dat, doordat ik de dingen kon beïnvloeden, iets wat ik tijdens een uittreding niet kan. Ik zat ineens in een kantoor en ik kwam een oud-collega tegen die me hartelijk begroette. Toen zag ik een tijger in de gang lopen die zijn kamer binnenliep en ik waarschuwde hem daar voor. (die tijgers kom ik altijd weer tegen!) Tegelijkertijd bedacht ik me dat ik er niet bang voor hoefde te zijn, omdat die tijger niets zou doen. Verder in de droom zat ik aan een bureau en ik moest een oudere mevrouw waarschuwen dat ze haar afspraak in het ziekenhuis niet vergat. Die mevrouw was een al wat oudere dame en ik kende haar ergens van, maar ik weet nu niet waarvan. Niet lang daarna werd ik wakker. Maar ik dommelde weer in en zat meteen weer in dezelfde droom. Dat gebeurde in een tijdsbestek van een half uur een paar keer zo. Toen werd ik wakker en kwam niet meer in slaap.